Για περισσότερο από 60 χρόνια

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ

δραστηριοποιείται στο χώρο του χειροποίητου επίπλου. Επενδύοντας στην τέχνη και στην εμπειρία, αφουγκραζόμαστε τις δικές σας μοναδικές ανάγκες και επιθυμίες ώστε να δημιουργήσουμε το χώρο που ονειρεύεστε!

Στις δημιουργίες μας θα βρείτε την αξιοπιστία και την αισθητική που υπόσχεται η πολυετής μας αφοσίωση στην τέχνη του επίπλου. Από το 1958, ο Ευάγγελος Ξηρομερίτης καταξιώνει το όνομά του στο εκκλησιαστικό και ξυλόγλυπτο έπιπλο. Την τεχνογνωσία και το μεράκι του κληροδοτεί στο Δημήτρη Ξηρομερίτη, ο οποίος αναλαμβάνει την επιχείρηση από το 1985.Συνδυάζοντας τη δημιουργικότητα με τη συνεχή έρευνα στην τεχνική και το σχεδιασμό, εξελίσσει την άποψή μας στο παραδοσιακό και κλασσικό έπιπλο, προτείνοντας μοναδικά κομμάτια υψηλής ποιότητας και αισθητικής. Πλέον, ο Ευάγγελος Ξηρομερίτης έρχεται να συμπληρώσει την οικογενειακή παράδοση προτείνοντας μια πιο σύγχρονη ματιά στο χειροποίητο έπιπλο.

ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

Ακολουθήστε τα βήματα και ελάτε να διαλέξουμε μαζί τα ξυλόγλυπτα σχέδια που σας ταιριάζουν.

Σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας κατόπιν παραγγελίας, θέλουμε να δημιουργήσουμε μαζί με εσάς και για εσάς εκείνο το μοναδικό χειροποίητο κομμάτι που θα αναδείξει το χώρο σας.

Η τεχνογνωσία, η εμπειρία, το μεράκι και η φαντασία μας είναι στη διάθεση των δικών σας λειτουργικών και αισθητικών απαιτήσεων, προσαρμόζοντας διαφορετικά στυλ και τεχνοτροπίες: ελληνικό παραδοσιακό και νεοκλασικό έπιπλο, στυλ γαλλικής και ιταλικής εξοχής αλλά και μοντέρνες κατασκευές.

Οι δημιουργίες μας επενδύουν ιδανικά κάθε στιγμή της καθημερινότητάς σας, προτείνοντας έπιπλα για την κουζίνα, το σαλόνι/καθιστικό, την τραπεζαρία, το γραφείο, το παιδικό δωμάτιο, το μπάνιο.

Στο σύγχρονο εργαστήριο μας στον Πτελεό Μαγνησίας, διαθέτουμε την τεχνολογία που εγγυάται τον απόλυτο έλεγχο της παραγωγής. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην επιλογή των υλικών. Δουλεύουμε με ελληνική ξυλεία δρυός, οξιάς, καστανιάς και καρυδιάς, ενώ επιμένουμε στη χρήση οικολογικής βαφής. Για την τελική επεξεργασία, διαχειριζόμαστε διαφορετικές τεχνικές βαφής και ειδικότερα την τεχνικής της πατίνας η οποία αναδεικνύει τις ξυλόγλυπτες διακοσμήσεις των επίπλων μας.